Van productfoto naar productpresentatie

5 mei 2014 | Posted in Nieuws, SEO | By

Omdat we het delen van onze kennis waardevol vinden en het zelf ook erg prettig vinden om kennis van anderen te gebruiken en te delen, schrijven we ook zo nu en dan een artikel voor www.karelgeenen.nl. Zo ook het artikel over onze zienswijze over productfotografie en de eventuele inzet van 360 graden productfoto’s.

Een klein stukje uit het artikel:

Nieuwe ontwikkeling: productpresentatie

Nu hoef ik niet uit te leggen dat je moet zorgen voor productfoto’s als je producten via internet wilt verkopen. Dat lijkt me algemeen geaccepteerd.

Maar ik verwacht dat we aan de vooravond staan van een nieuwe ontwikkeling. We gaan van productfoto naar productpresentatie. We zullen er voor moeten zorgen dat de productbeleving zo dicht mogelijk die van de fysieke winkel benadert.

Afhankelijk van het type product zal je een afweging moeten maken welke instrumenten de kans op verkoopsucces zo groot mogelijk maken. Daarbij zijn veel mogelijkheden, zoals:

 • Productfoto’s
 • 360 graden productfotografie, waarbij de klant het product zelf helemaal rondom kan bekijken.
 • Video, in de vorm van productpresentaties of bijvoorbeeld unboxing of instructie.
 • 3D modelling, hierbij wordt gebruik gemaakt van 3D techniek waarbij het product wordt gereconstrueerd zodat het vrij kan worden geroteerd en bekeken.
 • 3D print technieken

Lees het volledige artikel op: http://www.karelgeenen.nl/tips2014/van-productfoto-naar-productpresentatie/

Lees meer...

De psychologie van online kopen

20 januari 2014 | Posted in Nieuws, SEO | By

Deze infographic is afkomstig van Vouchercloud, naar aanleiding van een onderzoek naar consumentengedrag rond aankoop en afrekenen bij e-commerce websites.

psychology-of-online-checkout-infographic

bron: https://www.vouchercloud.com/blog/consumer-psychology-the-e-commerce-checkout/

 

Lees meer...

Conversieverhoging met 360 graden productrotaties

6 januari 2014 | Posted in Nieuws, SEO | By

Één van de belangrijkste voordelen van het toepassen van 360 graden productrotaties bij een webwinkel of website is het verhogen van de conversie. Doordat potentiële klanten het product aan alle kanten kunnen bekijken en daarnaast zelf kunnen bepalen waar ze naar willen kijken, krijgen ze een betere indruk van het product. Dit leidt tot een positievere indruk, waardoor men sneller genegen is tot aankoop over te gaan. 

In het volgende artikel op http://blog.optimizely.com/2012/10/24/zagg-doubles-down-on-simple-image-test-for-40-revenue-increase/ kunt u lezen dat:

 • Het presenteren van een video in plaats van statisiche foto’s als standaard leidt tot een conversieverbetering van 27%
 • Het presenteren van een 360 graden productrotatie leidde tot nog eens 12% extra conversie verbetering, dus een totale conversieverhoging van 39% ten opzichte van statische foto’s.

Overtuigende cijfers uit een eenvoudige A/B test. Natuurlijk zijn er wel een aantal kanttekeningen te plaatsen. Zo is dit cijfer waarschijnlijk ook afhankelijk van het soort product en de kwaliteit van de gebruikte foto’s, video’s en 360 graden productrotaties. Ook de manier waarop de integratie plaatsvindt is van belang. Maar een verbetering van bijna 40% is het onderzoeken waard!

 

 

Lees meer...

Tip #21; Welk diafdragma moet ik gebruiken?

30 september 2023 | Posted in Techniek, Tips | By

Om producten zo scherp mogelijk op de foto te zetten zijn er een aantal factoren die daar een rol bij spelen. Één daarvan is het diafragma, oftewel de opening in de lens. Hoe kleiner deze opening is, des te groter de scherpte-diepte, dus des te meer van het product scherp op de foto komt. 

Een klein diafragma gebruiken betekent een zo groot mogelijk diafragma getal, bijvoorbeeld F16 of F22. Het scherpte diepte gebied wordt echter ook bepaald door de afstand tot het onderwerp, het brandpunt en de sensorgrootte, dus het is zaak om goed scherp te stellen en de uitkomsten op het beeldscherm te beoordelen. Het onderwerp dient van voor tot achter scherp te zijn en de achtergrond mag juist onscherp zijn. 

Daarnaast heeft elk objectief ook nog zijn eigen voorkeuren en het kan best zo zijn dat de foto’s op F4 of F5,6 scherper zijn dan die op F22. Met name naar de randen toe neemt de kans op onscherpte toe. 

Een goed uitgangspunt is te starten met F11 en de resultaten daarvan te beoordelen. Als er meer scherpte-diepte nodig is dan kan F16 of zelfs F22 uitkomst bieden. Een lange sluitertijd hoeft geen probleem te zijn!

 

Lees meer...

Rotatie maken met behulp van Triggertrap?

20 september 2023 | Posted in Nieuws, Techniek | By

Er zijn veel hulpmiddelen voor fotografen, we zijn dol op technische gadgets die ons leven vergemakkelijken! Zo is er al een tijdje een hulpmiddel om de camera op afstand te kunnen bedienen met behulp van je mobiele telefooon: Triggertrap. Hiermee kun je op verschillende manieren de camera een foto laten maken en dat kan soms erg handig zijn. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHelemaal draadloos is het systeem trouwens niet, want om de camera te kunnen bedienen moet je de telefoon met een kabeltje aansluiten op je smartphone. Dit betekent ook meteen dat je op zoek moet naar het juiste aansluitkabeltje voor jou eigen camera. (Bijvoorbeeld te vinden bij cameranu.nl) Zo’n kabeltje kost ongeveer 30 euro. 

Daarna is het een kwestie van de app downloaden voor iOs of Anroid en je kunt aan de slag. De app is trouwens gratis, maar zonder kabeltje kun je er dus niets mee!

itunes

Met de app kun je de camera op een heleboel verschillende manieren een foto laten maken. Zo kun je het geheel toch draadloos bedienen door bijvoorbeeld de camera aan te sturen met een geluid zoals een vingerknip. Je kunt het decibel niveau daarbij instellen, erg handig voor een zelfportret!

De app kent onder andere de volgende mogelijkheden:

 • Timelapse Mode
 • TimeWarp™ Mode
 • Sound sensor Mode
 • Shock & Vibration sensor Mode
 • LE HDR Mode
 • LE HDR Timelapse Mode
 • DistanceLapse™ Mode
 • Cable Release Mode
 • Star trail Mode
 • Bulb Ramping Timelapse
 • Wi-Fi Slave Mode
 • Wi-Fi Master Mode (trigger other devices running Triggertrap Mobile

 IMG_0938  IMG_0937 IMG_0936

Zo zou je dus een rotatie kunnen maken met de TimeWarp™ Mode. Je plaats een voorwerp op een draaiplateau dat met een constante snelheid ronddraait en met de tijdsinterval laat je de camera steeds om een vaste tijd een foto maken. Het kan! Het zal niet zo nauwkeurig zijn als de draaitafel die 360-spin.nl gebruikt, want die stopt op de mm nauwkeurig en neemt pas een foto als alles netjes stil staat, maar wie weet is dit wel een hele snelle en simpele oplossing om een 360 graden productrotatie te realiseren. En anders kun je er altijd nog allerlei andere leuke en verrassende dingen mee doen!

 

Lees meer...

Snoephoofd van Candy Freaks

5 juni 2013 | Posted in Klanten, Nieuws | By

Vanochtend hadden we bezoek van Mathias en Iris van Candy Freaks, een bijzondere snoepwinkel uit Amsterdam. Eén van hun creaties is een snoephoofd, welke zich natuurlijk bij uitstek leent voor het maken van een 360 graden productrotatie. Zin in een snoepje? 

En als je eens in Amsterdam bent, breng dan een bezoekje aan Candy Freaks!Lees meer...

360 graden productrotatie van het Beeldhorloge

24 april 2023 | Posted in Klanten, Nieuws, Techniek | By

Beeldhorloge is een product uit Sneek en toen wij op zoek waren naar een partner om een voorbeeld van een productrotatie van een horloge te maken, kwamen zij al snel in beeld.

Beeldhorloge werkt met zelfgekozen beelden, bestaande uit pictogrammen en foto’s. Op van tevoren ingestelde momenten gaat Beeldhorloge piepen en trillen en wordt het beeld getoond van een activiteit. Op deze manier weet de gebruiker dat het bijvoorbeeld tijd is om te lunchen of om te gaan werken.

Om de werking van dit horloge te tonen zijn er een aantal pictogrammen verwerkt in de 360 graden rotatie van het horloge. Omdat de lampen de gebruikt worden om het product te belichten er voor zorgen dat het display nauwelijks zichtbaar is, hebben we de pictogrammen later ingemonteerd. 

Met dank aan Beeldhorloge voor het beschikbaar stellen van het horloge en veel succes met dit mooie initiatief!

Het resultaat:Lees meer...

Een 360 graden productrotatie van een horloge

9 april 2023 | Posted in Nieuws | By

We zien dat veel klanten ons weten te vinden door onze voorbeelden. Dat is logisch, want het gezegde “kijken doet kopen” geldt ook voor onze diensten. Het is natuurlijk veel beter voor te stellen hoe een 360 graden productrotatie er uit zal zien voor je eigen producten als je een voorbeeld ziet van een vergelijkbaar product. 

Vandaar dat we ook graag vrijblijvend voorbeelden maken voor (mogelijke) klanten om ze de mogelijkheden te tonen van onze 360 graden productrotaties. Soms zijn we zelf ook nieuwsgierig en zoeken we zelf een product om een 360 graden productrotatie van te maken. Zo liepen we al langer met het idee om een rotatie van een horloge te maken. Binnenkort gaan we dan ook een voorbeeld maken voor een prachtig initiatief uit Sneek; het Beeldhorloge. Maar hier alvast een voorstudie van, in dit geval, een Tomaso Perugia horloge.

Vergeet vooral ook niet om de rotatie fullscreen te bekijken door op het 2e icoontje van rechts te klikken!


360 Plugin Error:
Path does not exist: /home/spin360/domains/360-spin.nl/public_html/wp-content/uploads/../../voorbeelden/horloges/detomaso/
Error constructing iframe url.

Lees meer...

Een rotatie met een transparante achtergrond

18 januari 2013 | Posted in Nieuws, Techniek | By

Meestal wordt een productrotatie gemaakt met een witte achtergrond, maar het komt ook voor dat we de afbeelden allemaal vrijstaand maken om zo tot een beter resultaat te komen. Met vrijstaand maken wordt het weghalen van de achtergrond bedoeld. Dit doen wij in photoshop met verschillende technieken, maar meestal wordt er een pad rondom het product getekend en een masker gemaakt. Hierdoor wordt het beste en scherpste resultaat verkregen.

Vooral bij witte producten kan dit een oplossing betekenen om deze zo toch zichtbaar te houden tegen de vaak witte achtergrond. Het kan ook worden gebruikt om tijdens het proces de afbeelding van een andere achtergrond te voorzien. Bij 1 van onze klanten werken we op deze manier om zo een geanimeerd GIF bestand op te leveren, wat tegen een willekeurige achtergrond geplaatst kan worden. Op zich zijn we geen voorstander van het gebruiken van een GIF animatie, door de beperkte kleurdiepte blijft er meestal niet veel over van de kwaliteit, maar het is natuurlijk wel erg eenvoudig op een website te plaatsen. 

Het kan echter ook met onze player, die dan gebruik maakt van transparante PNG bestanden. Deze zijn wel iets groter dan JPG bestanden, maar het resultaat is een transparante achtergrond, waardoor de achterliggende website zichtbaar blijft en er geen “wit vlak” rond het product zichtbaar is. 

Hieronder vindt u een voorbeeld van een transparente productrotatie:


360 Plugin Error:
Path does not exist: /home/spin360/domains/360-spin.nl/public_html/wp-content/uploads/../../voorbeelden/horloges/detomaso/
Error constructing iframe url.
Path does not exist: /home/spin360/domains/360-spin.nl/public_html/wp-content/uploads/../../klanten/light/in png/
Error constructing iframe url.


Met hier het voorbeeld in GIF:

schoen

Lees meer...

Rotaties voor Louis Belgium

16 januari 2013 | Posted in Klanten, Nieuws | By

360-Spin.nl maakt de rotaties van de collectie van Louis Belgium. Inmiddels zijn de eerste aantallen verwerkt en deze zullen dit voorjaar op de website van Louis Belgium verschijnen. We zijn erg verheugd met deze mooie samenwerking!

Hieronder komen alle tot nu toe gerealiseerde brillen in vogelvlucht voorbij:Lees meer...