18 januari 2013 | Posted in:Nieuws, Techniek

Meestal wordt een productrotatie gemaakt met een witte achtergrond, maar het komt ook voor dat we de afbeelden allemaal vrijstaand maken om zo tot een beter resultaat te komen. Met vrijstaand maken wordt het weghalen van de achtergrond bedoeld. Dit doen wij in photoshop met verschillende technieken, maar meestal wordt er een pad rondom het product getekend en een masker gemaakt. Hierdoor wordt het beste en scherpste resultaat verkregen.

Vooral bij witte producten kan dit een oplossing betekenen om deze zo toch zichtbaar te houden tegen de vaak witte achtergrond. Het kan ook worden gebruikt om tijdens het proces de afbeelding van een andere achtergrond te voorzien. Bij 1 van onze klanten werken we op deze manier om zo een geanimeerd GIF bestand op te leveren, wat tegen een willekeurige achtergrond geplaatst kan worden. Op zich zijn we geen voorstander van het gebruiken van een GIF animatie, door de beperkte kleurdiepte blijft er meestal niet veel over van de kwaliteit, maar het is natuurlijk wel erg eenvoudig op een website te plaatsen. 

Het kan echter ook met onze player, die dan gebruik maakt van transparante PNG bestanden. Deze zijn wel iets groter dan JPG bestanden, maar het resultaat is een transparante achtergrond, waardoor de achterliggende website zichtbaar blijft en er geen “wit vlak” rond het product zichtbaar is. 

Hieronder vindt u een voorbeeld van een transparente productrotatie:


360 Plugin Error:
Path does not exist: /home/spin360/domains/360-spin.nl/public_html/wp-content/uploads/../../klanten/light/in png/
Error constructing iframe url.


Met hier het voorbeeld in GIF:

schoen

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*